ŞİMDİ DE HASAT ZAMANI......

Bozyazı ilçesinin girişindeki Alparslan Türkeş Bulvarındaki orta refüje Başkan Yardımcısı Birsen ATILKAN'ın yoğun çabalarıyla ekilen yöresel ürünler hasat edildi.

Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Birsen ATILKAN, belediye personeli ve vatandaşlarla birlikte yetişen yer fıstıklarını hasat etti, Hasad edilen yerfıstıkları vatandaşlara ve yoldan geçen misafirlere ikram edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Birsen ATILKAN, gazetecilere yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş, ekimi azalan yöresel ürünleri tanıtmak ve hatırlatmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Genelde herkes refüje çiçek diker. Biz de ilçemizde yetişen muz, gölevez ve yer fıstığı ekmeyi düşündük. Vatandaştan da tebrik aldık. Bir aydır vatandaşlar burada fıstık sökümü yapıyor. Biz de bu gün fıstık sökümü yaparak vatandaşlarımıza ve yoldan geçenlere dağıtacağız. Bu işi yapmakla insanların yüreğine, geçmişine bir nebze dokunmuşuzdur, bu da bizi mutlu ediyor."

Bu uygulama ile birliktelik oluştuğunu ifade eden ATILKAN, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katılımcı bir çalışma oldu. Vatandaşlar buraya sebze dikti. Belediyenin bahçesini hobi bahçesi gibi gördü. Buradan topladıklarını pişirdiler, sohbetlere konu oldu. Bu uygulama hem vatandaşların hem de ilçemizden geçenlerin ilgisini çekti. Sıcak havada gergin olan sürücüler, burada ışıklarda durduğunda bu bitkilere bakarak yüzlerinde bir gülümseme oldu. Hem tanıtım yaptık hem sürücülerin stresini attık hem de Bozyazı'ya farklı bir çehre kattık." Dedi.

Bozyazı'nın sembolü olan gölevez, muz ve yer fıstığının ekilip yetiştirilmesinde emeği geçenlere vatandaşlar teşekkür etti.