ŞEHİDİMİZİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK…..

PKK terör örgütünün Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde kalleşçe şehit ettiği 13 görevliden biri olan hemşerimiz Şehit Polis Memuru Sedat YABALAK’ın cenazesi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU' nun da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Irak'ın kuzeyine bulunan Gara bölgesindeki terör hedeflerinin imhasına yönelik  gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Polis Memuru Sedat YABALAK' ın cenazesi, uçakla sabaha karşı Gazipaşa-Alanya Havalimanına, oradan da karayoluyla ilçemize getirildi.

Evli ve 3 çocuk babası şehit polis memuru için öğle namazının ardından ailesinin yaşadığı Tekeli Mahallesi Merkez Camiinde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU, milletvekilleri, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Bozyazı Kaymakamı Alp Eren YILMAZ, Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, diğer ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Emniyet Müdürleri, güvenlik personeli  ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Soylu, acılı anne Ünzile Yabalak ile baba Kadir Yabalak ve şehidin eşi Burcu Yabalak'a başsağlığı dileyerek taziyelerini iletti. Acılıyı aileyi yakınları teskin etmeye çalışırken şehidin kızı Zeynep Yabalak'ın polis kıyafeti içerisinde babasının naaşı önünde selam durması ise görenleri duygulandırdı.
Mersin Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidimizin cenazesi, Bakan Soylu ve katılanların omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Şehidin cenazesi Bozyazı Tekeli Merkez Mezarlığına defnedildi.

Şehidimize Cenab-ı Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.