KARAMANASTIR ŞELALESİ…

Son zamanlarda insanların sosyal yaşamında daha çok doğa ve görsellik içeren yerler ön plana çıkmamaya başlamıştır.
Doğa ve tarihin iç içe olduğu ilçemizdeki zenginliklere bir yenisi daha girmeye başladı. İlçe merkezimize yaklaşık 33 Km. mesafede bulunan Karamanastır Şelalesi son yıllarda değişik yerlerden gelen kişi ve grupların ziyaretçi akınına uğramış ve insanların gözdesi olmuştur.
Belediye olarak Karamanastır Şelalesini ülkemiz ve dünya turizmine tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla söz konusu bölgede yerinde incelemelerde bulunmak üzere belediyemizce bir çalışma başlatılmış olup, ilk olarak ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile şelaleyi yerinde görmek ve neler yapılabileceğinin tespiti için ön inceleme mahiyetinde bir gezi düzenlenmiştir.
Yapılan geziye İlçemiz Kaymakamı Sayın Arif YALÇIN, Belediye Başkanımız Mustafa ÇETİNKAYA, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Ahmet ATASOY, Öğ. Gör. Alper DURAN, Öğ. Gör. Kerem KARDAŞ, Öğ. Gör. Cevat ERCİK ve MESKİ Bozyazı Şube Müdürü Nazım TOPRAK ile diğer yetkililer katılmıştır.
Yapılan inceleme gezisi sonrasında  şelalenin gezilip ve görülmeye değer bir yer  olduğu yetkililer tarafından beyan edilmiş olup, bölgenin tam olarak turizme kazandırılması ve projelendirilebilmesi için diğer araştırma ve inceleme çalışmalarının tamamlanması  gerekli onay  izinlerin alınması gerekmektedir.
Söz konusu şelalenin ziyarete açılması halinde ilçemiz ve bölgemiz ekonomisine kayda değer bir katkıda bulunacaktır. Gerekli araştırma  inceleme çalışmaları ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılmaya   başlanmıştır. Temennimiz ilçemiz ve bölgemiz için hayırlı bir şekilde sonuçlanmasıdır.