BOZYAZI DA SEL FELAKETİ…

Bozyazı şehir merkezinden geçen Sini çayı taştı. Sanayi, Hal, çarşı merkezi ve Merkez Mahallesindeki binaların zemin katını  su bastı. D-400 Antalya - Mersin karayolu sular altında kaldı. Trafik yaklaşık bir saat durdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet BALLI, akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, Bozyazı´nın üst kesimlerindeki karlarında erimesiyle Sini Çayının debisinin yükselerek su baskınlarına neden olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesinin ekipleri ile su tahliye çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden BALLI, ev ve iş yerlerinin  zemin katlarının sular altında kalması ile birlikte bazı küçük ve büyükbaş hayvanlarında telef olduğunu söyledi. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet BALLI, su baskını riskinin yağmurlarla birlikte devam ettiğini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Mehmet BALLI sahada  çalışan ekipleri bizzat  organize etmiştir.

Belediyenin araç ve iş makineleri ile taşkın bölgesinin olduğu alanlara uygun malzemeler çekilerek set oluşturulmuştur. Ayrıca kurtarılması gereken kişiler ve malzemeler iş makineleri yardımıyla kurtarılmıştır.

D-400 karayolundaki trafik, iş makinelerinin orta refüjü yararak suların tahliye edilmesinden sonra açıldı. Sel felaketinin zararının en aza indirilmesi için, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet BALLI başta olmak üzere belediyenin tüm araç, personel  ve iş makineleri gece boyunca hiç durmadan çalışmıştır. Şu ana kadar herhangi bir can kaybının olmaması bizim için sevindirici olan tek şeydir.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE, doğal afetin Anamur da fırtına,                 Bozyazı da sel felaketi olarak karşılarına çıktığını belirterek, Anamur ve Bozyazı yakın iki ilçeyiz. Bugün Bozyazı son 50 yılın en şiddetli afetini yaşıyor. Ekiplerimizle destek olmaya çalışıyoruz. Maddi zarar büyük ama tek tesellimiz can kaybının olmaması. Dedi.

Böyle bir günde Bozyazı’nın ve Bozyazı Halkının yanında olan ve yardımlarını esirgemeyen Bozyazı Kaymakamı Sayın Hayatı TAŞDAN’a, Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE’ye, İlçe Müdürlerine, basın mensuplarına  ve diğer bütün çalışanlara teşekkür eder, halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.